Virtual Power Plant

Krijg direct toegang tot de energiemarkt en profiteer maximaal van prijsfluctuaties dankzij onze geavanceerde technologie.

Wat is een Virtual Power Plant?

Een Virtual Power Plant ofwel een virtuele energiecentrale is een virtuele omgeving waarin duurzaam opgewekte energie wordt beheert. Dankzij het door ons zelf ontwikkelde EMS (Energie Management Systeem) zijn wij in staat om jouw duurzame installatie volledig te monitoren en opgewekte energie automatisch aan te bieden op de energiemarkt. Hier komt een hoge complexiteit bij kijken doordat de energieopwekking, jouw aanbod en marktprijzen worden beïnvloed door verschillende factoren. Wij zorgen ervoor dat jouw Virtual Power Pant maximaal rendement oplevert. Real-time wordt constant gemonitord en bepaalt hoe jouw duurzame energie installatie het beste ingezet kan worden. Het kan bijvoorbeeld interessanter zijn om tijdelijk je energieopslag capaciteit tijdelijk aan te bieden aan het net (congestiemanagement) i.p.v. in te zetten om reserves op te slaan.

Verbruiksanalyse

Voordat wij een samenwerking aangaan analyseren we het energieverbruik en potentiële opbrengst van de duurzame energie installatie van onze klanten.

Maximaal rendement

Op basis van het energieverbruik en de potentiële opbrengst maken wij een inschatting van het maximale rendement.

Ontzorging

Wij adviseren en ondersteunen onze klanten volledig tijdens de transitie tot Virtual Power Plant.

Wij halen het maximale uit je duurzame installatie

Binnen 3 minuten zicht op je maximale rendement?

Covolt. Power of knowledge

RECENTe updates

We know how

Wij houden de ontwikkelingen in de energiebranche nauw in de gaten. Lees hier de laatste updates rondom energietrading.