Bereken je rendement

Bereken binnen 3 minuten een inschatting van het rendement van onze service. Let op, het resultaat is een schatting. Maak een persoonlijke afspraak voor een offerte op maat.

Bezig met berekenen van rendement...
Verwerken...
Er ging iets mis met het berekenen
{{ errorMessage }}
Zorg dat alle informatie is ingevoerd.
Volgende
Zorg dat alle informatie is ingevoerd.
Bereken nu je rendement
Je rendement
Op basis van wat je ons vertelde..
Je hebt {{ aantal_zonnepanelen }} zonnepanelen. Geen energieopslag capaciteit.

Wist je dat..
...een batterij minimaal 5x zoveel rendement oplevert t.o.v. een zonnepaneel en je bij Covolt zonder grote investering kan genieten van de voordelen van energieopslag? Maak een afspraak en ontdek de mogelijkheden.
Je hebt {{ aantal_zonnepanelen }} zonnepanelen en een energieopslag vermogen van {{ vermogen }} kVA.
U weet niet of u energieopslag in gebruik heeft.
U heeft energieopslag in gebruik.
... is dit je geschatte extra rendement:
U heeft heeft aangegeven geen energieopslag in gebruik te hebben of u weet dit niet zeker. Dit is uw geschatte rendement:
U heeft heeft energieopslag in gebruik. Dit is uw geschatte rendement:
Covolt Beheer
€ {{ zonnepanelen_rendement }} per jaar
Covolt Opslag
€ {{ batterij_rendement }} per jaar
Totaal extra rendement
€ {{ totaal_rendement }} per jaar
Plan direct een digitale afspraak
Toelichting op deze berekening

Aan de getoonde berekening kunnen uiteraard geen rechten worden ontleend, we lichten wél graag nader toe hoe we tot deze berekening komen. Daarvoor baseren we ons op een situatie waarbij een bedrijfspand over 1.000 zonnepanelen beschikt en een 630 kva aansluiting met capaciteit voor energieopslag.

Allereerst is natuurlijk de situatie van een individuele PV-installatie altijd specifiek en afhankelijk van vele factoren zoals onder andere:

  • Locatie
  • Klimaat
  • Oriëntatie van panelen
  • Kwaliteit van panelen en omvormer
  • Efficiëntie van energieopslag

Om het jaarlijkse rendement van een PV-installatie met 1.000 panelen te berekenen, berekenen we eerst de jaarlijkse opbrengst van de installatie. Dit doen we door het totale vermogen van de installatie te vermenigvuldigen met de gemiddelde zonnestraling in een gebied. Vervolgens kan het rendement worden berekend door de jaarlijkse opbrengst te delen door de totale investering.

Bijvoorbeeld, als we aannemen dat de gemiddelde zonnestraling in het gebied 1000 kWh/m² per jaar is, en als elk zonnepaneel 400 Wp kan produceren, dan is het totale vermogen van de installatie 400 kWp (1.000 panelen x 400 Wp). De jaarlijkse opbrengst zou dan ongeveer 400.000 kWh per jaar zijn (400 kWp x 1000 kWh/m²), op voorwaarde dat de panelen optimaal zijn opgesteld en er geen andere factoren zijn die de opbrengst beperken.

Als we vervolgens aannemen dat de totale investering voor de installatie, inclusief de energieopslagcapaciteit en de aansluiting, bijvoorbeeld € 750.000 is, dan kunnen we het jaarlijkse rendement als volgt berekenen:

Jaarlijks rendement = Jaarlijkse opbrengst / Totale investering
Jaarlijks rendement = 400.000 kWh / 750.000 euro
Jaarlijks rendement = 0,53 of 53%

Dit betekent dat de investering in de PV-installatie ongeveer 53% per jaar kan opleveren, op voorwaarde dat alle aannames correct zijn. Het is echter belangrijk op te merken dat deze berekening sterk afhankelijk is van de specifieke omstandigheden van de PV-installatie en dat er veel factoren zijn die de opbrengst en het rendement kunnen beïnvloeden.

Wat kan, in bovenstaande situatie, een batterij opleveren op een 630 kva aansluiting?

Het rendement van een batterij in een PV-installatie hangt af van verschillende factoren, zoals:

  • de grootte en capaciteit van de batterij
  • de laad- en ontlaadefficiëntie
  • het elektriciteitsverbruikspatroon van de gebruiker
  • de kosten van het opslagsysteem

Om een idee te krijgen van wat een batterij kan opleveren op een 630 kVA-aansluiting in combinatie met een PV-installatie van 1.000 zonnepanelen, moet eerst de totale energieopwekking van de zonnepanelen worden berekend. Vervolgens moet worden bepaald hoeveel van deze energie wordt opgeslagen in de batterij en hoeveel wordt teruggeleverd aan het net.

Stel bijvoorbeeld dat de jaarlijkse energieopwekking van de PV-installatie zonder batterij 400.000 kWh bedraagt. Als we ervan uitgaan dat de batterij in staat is om 50% van deze energie op te slaan en terug te leveren aan het net wanneer de zon niet schijnt, dan kan de batterij maximaal 200.000 kWh aan energie opslaan en terugleveren.

Als de energieprijs op de markt op het moment van teruglevering € 0,20 per kWh is, dan kan de batterij een opbrengst van € 40.000 genereren (200.000 kWh x €0,20 per kWh). Dit is echter een theoretische berekening en er zijn vele andere factoren die van invloed zijn op de werkelijke opbrengst van de batterij, zoals de efficiëntie van de batterij en de prijs van elektriciteit.

Het is daarom belangrijk om altijd een gedetailleerde analyse uit te voeren van de specifieke omstandigheden van jouw PV-installatie en de batterij om een nauwkeurige schatting te kunnen maken van wat de batterij kan opleveren op een 630 kVA-aansluiting.

Vragen over deze berekening of een gedetailleerder inzicht in jouw situatie en mogelijk rendement?

Plan direct een digitale afspraak
Zorg dat alle informatie is ingevoerd en het is verplicht om akkoord te geven op de voorwaarden.
Kies datum en tijdstip
Uw rendement
Op basis van wat u ons vertelde..
U heeft {{ aantal_zonnepanelen }} zonnepanelen met een onbekend vermogen.
U heeft {{ aantal_zonnepanelen }} zonnepanelen met een vermogen van {{ vermogen }}.
U weet niet of u energieopslag in gebruik heeft.
U heeft energieopslag in gebruik.
... is dit uw geschatte rendement:
U heeft heeft aangegeven geen energieopslag in gebruik te hebben of u weet dit niet zeker. Dit is uw geschatte rendement:
U heeft heeft energieopslag in gebruik. Dit is uw geschatte rendement:
Rendement zonnepanelen
€ {{ rendement_zonnepanelen }} per jaar
Rendements module Covolt Batterij
€ {{ rendement_batterij }}
Totaal rendement
€ {{ rendement_totaal }}
Maak nu meteen een afspraak
Oops! Something went wrong while submitting the form.