9 redenen om te investeren in duurzame energie
27 maart 2023

9 redenen om te investeren in duurzame energie

Duurzame energie wordt steeds belangrijker in de wereld van vandaag, niet alleen vanuit milieuoverwegingen, maar ook vanuit economisch perspectief. Het gebruik van fossiele brandstoffen draagt bij aan klimaatverandering en kan op lange termijn leiden tot schade aan het milieu, terwijl duurzame energiebronnen een veel schonere en veiligere optie bieden. Als bedrijf zijnde is het daarom essentieel om te investeren in duurzame energie, niet alleen om te voldoen aan de groeiende vraag van klanten en regelgeving, maar ook om economische voordelen te behalen. Wij hebben alle redenen om als bedrijf te investeren in duurzame energie voor je op een rijtje gezet.

1. Klimaatdoelstellingen

Nederland heeft als doel om in 2050 een klimaatneutraal land te zijn. Met het investeren in duurzame energie-installaties draagt jouw bedrijf bij aan het behalen van deze doelstelling.

2. Stimuleringsmaatregelen

De Nederlandse overheid biedt verschillende stimuleringsmaatregelen om bovengenoemde klimaatdoel te behalen. Door middel van subsidies en belastingvoordelen worden investeringen in duurzame energie aantrekkelijk gemaakt.

3. Kostenbesparing

Het gebruik van duurzame energie kan leiden tot lagere energiekosten op de lange termijn. Doordat je je eigen energie opwekt ben je minder afhankelijk van fossiele brandstoffen en de bijbehorende prijsschommelingen.

4. Energie-efficiëntie

Naast besparingen kunnen duurzame energie-installaties ook leiden tot een efficiënter energieverbruik. Dit draagt bij aan lagere kosten, een beter concurrentievoordeel en een lagere ecologische voetafdruk. 

5. Concurrentievoordeel

Het gebruik van duurzame energie kan bijdragen aan een positieve reputatie. Dit kan een concurrentievoordeel opleveren ten opzichte van bedrijven die nog niet zo duurzaam zijn. 

6. Aantrekkelijk voor investeerders

Naast het bijkomende concurrentievoordeel, worden bedrijven die investeren in duurzame energie-installaties steeds aantrekkelijker voor investeerders die op zoek zijn naar duurzame en verantwoorde beleggingen.  

7. Verplichtingen

Bedrijven in Nederland zijn verplicht om te voldoen aan de energiebesparingsplicht. Investeren in duurzame energie-installaties draagt bij aan het voldoen van deze plicht. 

8. Toekomstbestendig

Door te investeren in duurzame energie-installaties kan jouw bedrijf toekomstbestendig worden en zich voorbereiden op een toekomst waarin fossiele brandstoffen steeds schaarser worden.

9. MVO-beleid

Steeds meer bedrijven hebben een MVO-beleid (Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen) en willen bijdragen aan een duurzamere toekomst. Investeren in duurzame energie-installaties kan hierbij helpen en bijdragen aan een positieve impact op mens en milieu.

Slim én samen

Bij Covolt zijn we gespecialiseerd in het technische en financiële beheer van duurzame energie-installaties. Onze focus ligt op het beheren, inspecteren, produceren en optimaliseren van de efficiëntie en opbrengst van deze installaties. Één partner voor jouw complete energie-installatie. Dat is Covolt. 

Bereken in 3 stappen hoeveel rendement jouw installatie kan opleveren met onze calculator: https://www.covolt.eu/calculator 

Wij halen het maximale uit je duurzame installatie

Binnen 3 minuten zicht op je maximale rendement?

Covolt. Power of knowledge